ODGOVORNO KLAÐENJE

Mozzart u saradnji sa Specijalnom bolnicom za bolesti zavisnosti vodi posebnu brigu o svojim igračima motivišući ih da uvek ulažu novac koji sebi mogu da priušte.

U svakom trenutku igrač ima mogućnost da na stranici „Promena podataka“ podnese zahtev za organičavanje iznosa uplate tiketa na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou, odnosno ograničiti najviši iznos gubitka u tom periodu. U slučaju potrebe za samoisključenjem na određeni vremenski period, taj zahtev može podneti putem formulara na prethodno pomenutoj strani.

Sve svoje transakcije, u propisima predviđenom roku igrač može videti na stranici „Moj nalog“ kada klikne na link „Stanje na računu“.

MALOLETNICI

Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljena mogućnost klađenja na sajtu Mozzartbet.com, kao što je po Zakonu o igrama na sreću i precizirano.

U mere predostrožnosti koje primenjujemo ubraja se niz provera koje za cilj imaju onemogućavanje licima mlađim od 18 godina da se klade putem sajta Mozzartbet.rs.

Zadržavamo pravo da zatražimo verifikaciju dokumenata od bilo kog korisnika i možemo blokirati račun dok zadovoljavajući dokaz ne bude primljen.

Da bi se sprečila zloupotreba tuđih naloga, roditeljima savetujemo da dodanto instaliraju programe za filtriranje i ograničavanje sadržaja..

KLAÐENJE KAO PROBLEM

Nikada se nemojte kockati/kladiti iznad novčanog iznosa koji ste prethodno za to odredili.

Bez obzira na to da li dobijate ili gubite, obavezno prestanite da se kockate/kladite kada dođete do iznosa koji ste prethodno odredili za ulog u igri.

Nikada nemojte da se kockate/kladite ukoliko vas to finansijski iscrpljuje. Ako Vam porodica daje primedbe, verovatno ste u problemu.

Nikada se nemojte kockati/kladiti ako se zbog svog kockanja/klađenja morate zadužiti, odnosno nikada sa pozajmljenim novcem.

Nikada se nemojte kockati/kladiti sa novcem koji ste nameravali da potrošite na nešto drugo ( npr. poklon za dete, stanarinu, popravke itd.).

Ako primetite da se kockate da bi smanjili stres, znajte da ste u problemima.

Kockanje/klađenje nikada nemojte koristiti kako biste prevladali neugodna osećanja.

Nikada se nemojte kockati/kladiti ako zbog toga morate zapostaviti ili se odreći društvenih i/ili poslovnih aktivnosti.

Ako počnete učestalo da se kockate, napravite pauzu.

Ako imate osećaj da više nemate kontrolu nad svojim igranjem igara na sreću, obratite se odgovarajućem savetovalištu.

Zadržite kontrolu nad svojim ponašanjem i nemojte dopustiti da Vaše ponašanje kontroliše Vas!

Ograničavanje iznosa uplate i gubitka

Pismenim ili elektronskim putem možete odrediti najviši iznos koji možete uplatiti, odnosno odrediti najviši iznos gubitka koji možete pretrpeti u određenom vremenskom periodu. U poruci je neophodno da nam dostavite Vaše identifikujuće podatke, kao i da naznačite da li želite da ograničite iznos gubitka ili uplate tiketa, kao i period (npr. dnevni, nedeljni ili mesečni) na koji se Vaš zahtev odnosi.

Zabrana pristupa sistemu

Pismenim putem ili elektronskim putem možete zatražiti zabranu pristupa sistemu (samoisključenje) na određeni vremenski period, a Vaš zahtev morate potvrditi u roku od 3 dana. U poruci je neophodno da nam dostavite Vaše identifikujuće podatke i period (npr. nedelju dana) na koji se Vaš zahtev odnosi.

DA LI IMATE PROBLEM SA KOCKANJEM/KLAĐENJEM?

Molimo Vas da popunite samostalno upitnik i iskreno odgovorite na narednih 11 pitanja:

 1. Morate li ponekad da se obavezno kockate/kladite, i ako to prvobitno uopšte niste nameravali/želeli?
 2. Jeste li već jednom pokušali da prestanete sa kockanjem/klađenjem i niste uspeli?
 3. Jeste li češće zbog kockanja/klađenja propustili sastanke/dogovore?
 4. Kockate li/kladite li se prvenstveno kada vam je dosadno / kada ste pod stresom / kada ste tužni?
 5. Imate li novčanih problema zbog svojih izdataka za kockanje/klađenje?
 6. Imate li problema u porodici zbog svojih izdataka za kockanje/klađenje?
 7. Kada mislite na kockanje/klađenje, osećate li telesne simptome, kao što su npr. ubrzani rad srca, vlažni dlanovi, „žmarci“?
 8. Patite li zbog svog igranja na sreću?
 9. Mislite li da ste provalili sistem igranja odnosno da možete da predvidite rezultate klađenja?
 10. Bavite li se u mislima često kombinacijama brojeva, dobicima, vraćanjem izgubljenog novca odnosno mogućnostima klađenja, rezultatima klađenja i sportskim rezultatima?
 11. Pokušavate li da sakrijete svoju strast prema kockanju/klađenju?

Ako ste na jedno ili više pitanja odgovorili sa „Da“ trebalo bi da razmislite o svom kockanju, odnosno klađenju. Obratite se Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti. Anonimnost je zagarantovana.

Adresa: Teodora Drajzera 44, 11 000 Beograd, Srbija
Telefon: +381 11 3671 429
Faks: +381 11 3671 431
E-mail: [email protected]
Url: http://www.drajzerova.org.rs/

Povratak na vrh strane